Enyhébb idő - A hétvége időjárása

Vágólapra másolva!
Pénteken még marad a borongós ködös idő az ország nagy részén. Hétvégén egy ciklon közelíti meg hazánkat, enyhébb, csapadékosabb időt okozva.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban hazánk időjárást egy anticiklon alakította, borongós, ködös időt okozva sokfelé. Pénteken még ennek a magasnyomású képződménynek a hatására sok lesz a felhő felettünk, és sokfelé lesz ködös, párás a reggel. A ködtakaró helyenként az egész nap folyamán megmarad, de elszórtan, főként a déli, délkeleti országrészben rövid időre kisüthet majd a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet csak a tartósan ködös területeken marad fagypont alatt, máshol pozitív értékeket mérhetünk.

Hétvégén délnyugat, nyugat felől egy ciklon éri el az ország területét. Szombaton megélénkül a déli szél, és a délutáni órákban a Dunántúl nagy részén várható csapadék, amely többnyire eső formájában hullik majd. Vasárnap éjszaka még országszerte várható csapadék, a nap folyamán azonban megszűnik az eső, és emelkedni kezd a hőmérséklet. A délutáni órákban az ország nagy részén már pozitív értékeket mérhetünk, általában +5 fok körül tetőzik majd a hőmérséklet. Ennek köszönhetően megszűnik az utakon a síkosság és a jegesedés, így a hétvégén szinte mindenhol javulnak a közlekedési feltételek.