Átlagos téli napok - a hét időjárása

Vágólapra másolva!
A héten változékony, alapjába véve átlagos téli időnk lesz. Keddtől péntekig nem várható számottevő csapadék. Eleinte kisüt a nap, majd átmenetileg ismét beáll a tartósan ködös, párás idő. A hétvégén azonban egy frontzóna érheti el a térséget, amely ismét vegyes csapadékot hoz. Sokfelé megmarad a szánkózásra alkalmas hó.
Vágólapra másolva!

A hétfő délutáni vegyes csapadékhullást követően péntekig anticiklon erősödik meg a térség felett, amely csendes időjárást hoz. Kedden a reggeli ködök feloszlása után még néhány órára kisüthet a nap, szerdától azonban a ködökből képződött ködfelhőzet várhatóan az egész országot beborítja, megint nem látjuk a napot.

A legmagasabb hegycsúcsaink azonban kint lehetnek a ködfelhőből. Gyönyörű látványt nyújt a napsütésben az alattunk elterülő tejszínhabszerű ködfelhőzet. Érdemes megnézni!

De térjünk vissza a "földre". A szürke hétköznapokon a légszennyezettség ismét magas lesz, különösen a reggeli csúcsforgalom idején várható erős szennyezettség a nagyvárosok belsejében. A hideg légpárna alatt az ország hóborította tájain megmarad a hótakaró, amely szánkózásra sokfelé alkalmas. Síelésre általában csak a hóágyúzott területeken van lehetőség.

A számítások szerint szombaton érkezhet egy markánsabb frontzóna, amely vegyes halmazállapotú csapadékot hozhat. Sajnos ismét van esély ónos esőre is.

Vasárnap újra számíthatunk napsütésre.