Szilveszterig kitart a hideg tél

Vágólapra másolva!
Az időjárásunkat alakító magasnyomású képződmény az előrejelzések szerint a következő napokban is meghatározó lesz, így időjárásunkban számottevő változás nem várható. A napot csak kevés helyen, és rövid időre láthatjuk meg. Bár szerdától csak néhol lesz számottevő csapadék, a jobbára állandó fagy miatt az ország nagy részén szilveszterig megmaradhat a hó.
Vágólapra másolva!

A Közép éa Kelet-Európa felett kialakult anticiklon, úgy tűnik a következő egy hétben is időjárásunk meghatározója marad. Így hazánkban az év hátralévő napjainak időjárását is ez a magasnyomású képződmény alakítja.

Újévig megmarad a hideg, borongós, néhol ködös téli idő. Csak néhol és ritkán süthet ki a nap, így a hőingás minimális lesz, általában egész nap fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Az ország döntő részén a régi és a karácsony idején esett hó néhány centitől 15 centiig terjedő hóréteget képez, ez valószínűleg ebben az évben már nem olvad el, téli tájak köszöntik a 2008-as évet.

Ebben az időjárási szituációban sajnos a mesterséges eredetű légszennyezettség számára az alsó 600-900 méter csapdát képez, könnyen erősödik a szmog. Szerencsére a közlekedésből származó szennyezőanyag-kibocsátás a két ünnep között a szokásos töredéke.

A várható időjárásról itt tájékozódhat részletesebben.