Képek a csütörtökön tomboló viharokról

Vágólapra másolva!
Csütörtök este ismét egy heves zivatarokkal járó zivatarlánc érte el az országot délnyugat felöl. A nagy sebességgel száguldó zivatarok, a délnyugati országrészben és a Balaton térségében voltak a leghevesebbek. Budapest közelébe érve átmenetileg vesztett intenzitásából a zivatarlánc és a fővárost jóformán "csak" az orkánerejű széllökések érték el kevés csapadékkal.
Vágólapra másolva!

Este 8 óra körül léptek be a délnyugati határon az első zivatarok. Igen nagy sebességgel haladva 9 óra tájban már a Balaton nyugati területeit is elérték. A zivatarok útját viharos erejű széllökések, amelyek a 130 km/órát is elérték és heves záporok kísérték. Nagyobb mennyiségű csapadék sehol sem esett a zivatarok gyors vonulása miatt. A nem mindennapi zivatarlánc a főváros térségébe 11 óra előtt érkezett meg, rendkívül erős széllökésekkel, a szél sebessége elérte a 120 km/órát. A csapadékgócok sokat gyengültek, mire elérték a várost. Így csak az északnyugati városrészben esett néhány mm eső.

A viharzóna - ismét felerősödve - az északi határszélen száguldott tovább Szlovákia irányába, éjfélig okozva károkat hazánk területén. Az ország déli határszegélye és az Alföld kimaradtak az újabb nagy viharból.

A viharokról olvasóink által készített képeket képgalériánkban tekinthetik meg.

A vihar komoly anyagi károkat és súlyos személyi sérüléseket is okozott.

Továbbra is várjuk viharokról készült képeiket, amelyeket az [email protected] címre küldhetnek el! A legjobbak bekerülnek galériáinkba.