Extrém időjárás világszerte

Vágólapra másolva!
Napjainkban egyre több embert foglalkoztat a környezetvédelem, és a klímaváltozás kérdése. A híradásokban egyre többet lehet hallani olyan időjárási eseményekről, amelyek eltérnek a megszokottól, tehát extrémek.
Vágólapra másolva!

Extrém időjárásról beszélünk, ha valami szokatlan, az átlagostól eltérő jelenséget tapasztalunk. Ha csak az idei évből eddig eltelt hónapokra tekintünk vissza, számtalan példát találhatunk ilyen időjárási helyzetre. Csak hogy egyet említsünk, ilyen volt a Dél-Ázsiát sújtó, több száz halálos áldozattal járó monszunesőzés, amely az elmúlt 30 év leghevesebb áradásait okozta.

Szinte mindenhol azt lehet hallani, hogy a klímaváltozás egyik legközvetlenebb hatása az extrém időjárási helyzetek gyakoriságának növekedése. Mielőtt azonban elhamarkodott következtetéseket vonnánk le egy-egy különös időjárási helyzetből, sose felejtsük el, hogy egyetlen eset vizsgálatával nem kaphatunk teljes képet Földünk időjárásáról.

Oldalunkon folyamatosan tájékoztattuk olvasóinkat a világban zajló időjárási eseményekről, amelyeket most egy külön dossziéban össze is gyűjtöttünk. A cikkek elolvasása mindenkinek segíthet eldönteni, vajon valóban a klímaváltozás első figyelmeztető jeleit tapasztalhatjuk, vagy csak egyszerűen a légkör változékonyságából fakadó különös eseményekről van szó.

Jó böngészést kívánunk mindenkinek!