Folytatódik az ítéletidő az USA-ban

2007.04.16. 15:28

Az Egyesült Államok északkeleti vidékén tovább tart a rendkívüli időjárás. Esőktől áradó folyók, helyenként fél méteres havazás, máshol 110 km/órás szél tart fenn folyamatos veszélyhelyzetet.

Az elmúlt hét második felétől az USA északkeleti részén egy igen stabil, aktív ciklon örvénylik, amely a Nagy-tavaktól az Atlanti-óceánig okoz ítéletidőt.

A kanadai határ közelében intenzív havazás alakult ki, ott a hegyes területen helyenként már több, mint fél méter hó hullott. A havazás a síkvidékre is átterjedt, ott a vizes hó kisebb vastagságot ért el. Ettől délre a bőséges esőzés miatt a patakok, folyók szintje egyre magasabb, melyek közül már több ki is lépett medréből.

Az örvénylő ciklon az Atlanti-óceán partvidékén 90-110 km/órás szeleket okoz, amely eddig 1300 házat rongált meg. Vasárnap New York város három nemzetközi repülőterén összesen 350 felszállást kellett elhalasztani, miközben a metropoliszban minden idők második legnagyobb napi csapadéka, 190 milliméter eső hullott le 24 óra alatt.

A legerősebb szelek Boston partvidékén alakulnak ki, hatalmas hullámok ostromolják a kikötőt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK