Havazások országszerte

Vágólapra másolva!
Tegnap a kora reggeli órákban villámlással és dörgéssel kísért intenzív havazás ébresztette Pécs lakóit. A délelőtt folyamán, a Dunántúlon többfelé kezdődik változó intenzitású havazás, a nap folyamán pedig országszerte többfelé is lehet még hóesésre számítani. Szombaton a keleti határszélen kezdődött havazás Budapest érintése után átterjedt a Dunántúlra.
Vágólapra másolva!

A következő órákban keleten fokozatosan megszűnik a hóesés, míg a Dunántúlon sokfelé akár 5 cm-t meghaladó friss hó várható.

Szombat

11:00

A csapadékzóna átlépte a Dunát, Budapesten megszűnt a havazás. Ugyanakkor az Alföld középső vidékén és a Dél-Dunántúlon is havazik.

10:00

A fővárosban gyenge-közepes intenzitású a havazás.

06:00

A keleti hatászélen havazik, a csapadékzóna nyugat felé tart.

Péntek

19:00

Lassan mindenhol megszűnik a havazás az országban, már csak néhány helyen találkozhatunk hóeséssel. A hideg éjszaka során sokfelé felszakadozik a felhőzet és mindenhol fagyra készülhetünk. Az útnak indulók fokozott óvatosággal közlekedjenek!

17:00

Főként a középső országrészben és a nyugati határszélen folytatódik a havazás. Az intenzitás meglehetősen változó, helyenként még intenzíven esik a hó, máshol már csak hószállingózás tapasztalható. Folyamatosan csökken a hőmérséklet, már mindenhol fagypont alatti értékeket lehet mérni. A ma lehullott hó hosszabb-rövidebb ideig mindenhol megmarad.

16:30

Kecskeméttől keletre már mindenhol megszűnt a havazás és felszakadozott a felhőzet. A középső országrészben és a nyugati határszélen még változatlanul esik a hó. A főváros térségében még elszórtan lehet havazással találkozni.

15:30

Már a főváros térségében is sokfelé tapasztalható változó intenzitású havazás. A kövér hópelyhek a hidegnek köszönhetően szinte mindenhol megmaradnak, fehérbe borítva a háztetők, közlekedési eszközök tetejét, és helyenként már az utakat is. Az ország más területein is havazik. Az időnként megélénkülő északias szél főként a nyugati megyékben okoz hófúvásokat ezzel nehezítve a közlekedést.

14:30

A reggel óta változó intenzitással tartó havazás az ország több részén is tovább folytatódik. A nyugati határszélen reggel óta csak kisebb megszakítások vannak a havazásban. A középső és délkeleti országrészben is sokfelé lehet hószállingózással, havazással találkozni. Pest megyében helyenként intenzíven havazik, és a fővárosban is sokfelé megjelentek az első hópelyhek. Ezzel ellentétben az ország északkelti részén a változóan felhős ég mellett időnként a nap is előbújik.

13:00

Egyre többfelé esik a hó az országban. A nyugati és északkeleti területek mellett már az ország középső részén is több helyen kezdődött hószállingózás, gyenge havazás. A hőmérséklet az ország nagy részén nem emelkedik fagypont fölé, csak a kevésbé felhős keleti határszélen, és a főváros térségében lehet pozitív hőmérsékletekkel találkozni. A nyugati országrészben az időnként megélénkülő északi szél hatására sokfelé lehet hóátfúvásokkal találkozni. Az útnak indulók mindenképp tájékozódjanak az utak állapotáról.

12:00

Sokfelé kezdődött havazás az országban. A nyugati országrészben Vas és Zala megyében az eddig lehullott hó mennyisége már sokfelé meghaladja az 5 centimétert. A keleti országrészben is sokfelé lehet változó intenzitású havazással találkozni. A hőmérséklet az ország területén mindenhol fagypont körül alakul, ezért a most lehulló hó szinte mindenhol megmarad.

Délelőtt

A délelőtt folyamán intenzív havazás kezdődött az ország nyugati részén is, az eddig lehullott hó mennyisége helyenként már meghaladja az 5 centimétert. A legintenzívebb havazás Vas megyében tapasztalható, ahol komoly közlekedési fennakadásokat okoz a hó.

A nap folyamán az ország más területein is lehet további havazásra, hózáporra számítani. A nyugati országrészben az esti órákig akár 5-10 centiméter hó is lehullhat. A keleti országrészben főként az északi megyékben lehet gyenge, néhány centiméteres hótakarót okozó havazásra számítani.

A következő napok időjárásáról itt olvashat részletesebben.

Kérjük, időjárással kapcsolatos képeit, videóit küldje el az [email protected] címre. A képek a tematikus galériáinkban kerülnek elhelyezésre.