Vágólapra másolva!
Miután csütörtökön az amerikai meteorológiai szolgálat felhívta a figyelmet, hogy a Mexikói-öböl térségében egy alacsonynyomású képződmény van kialakulóban, a térségében működő olajtársaságok és az ott lakók is félve tekintenek az öböl felé.
Vágólapra másolva!

Az időjárási képződmény heves esőzéseket okoz Florida nyugati területein, és a szakemberek attól tartanak, hogy a hétvégére ez az alacsonynyomású rendszer trópusi viharrá erősödhet.

Louisiana kormányzója szükségállapotot rendelt el az államban, és készültségbe helyezte a mentőszolgálatok munkatársait. A hatóságok pedig felkészültek a lakosság kitelepítésére.

A trópusi vihar kialakulásához minden feltétel adott, a Mexikói-öböl felszíne kellően meleg. A vihar útja egyelőre még bizonytalan, de valószínűleg a Mississippi-folyó torkolatának közelében fog lecsapni, és a szombat hajnali órákban komoly esőzéseket okozhat Louisiana és Alabama államok területén.

Egy erősebb trópusi viharban az átlagos szélsebesség akár a 118 km/órát is elérheti, amelyet általában igen heves esőzések kísérnek. Louisianaban a lakosság nagy része lakókocsikban és mobil otthonokban él, így szakemberek szerint az lenne a legjobb döntés, ha a vihar érkezése előtt elrendelnék az evakuálást az állam veszélyeztetett területein. A Mexikói-öbölben 3 fúrótorony evakuálását már el is rendelték.