Legerősebb kategóriájú hurrikánná vált a Félix

Vágólapra másolva!
Gyorsan erősödik az Atlanti-óceán térségében kialakult újabb hurrikán, Félix és mára elérte a Saffir-Simpson skála szerinti legerősebb, 5-ös fokozatot.
Vágólapra másolva!

Félix nagyon hasonló útvonalon halad, mint a múlt hónapban Mexikó partjait elérő Dean hurrikán. A jelenleg Venezuela partjainál lévő hurrikán az elkövetkezendő napokban nyugati, északnyugati irányba haladva, várhatóan kedd, szerda körül éri el Közép-Amerika térségét, a partot érésének várható helye Belizeben lesz, de Honduras partjait is már közelről súrolja. Várhatóan a hét második felében Mexikót is eléri.

A meteorológusok véleménye szerint Félix különösen nagy pusztítást végezhet, ha eléri Közép-Amerika partjait. Az 5-ös kategóriájú hurrikánban 268 km/órás átlagos szélsebességet mérnek, de a széllökések elérhetik a 324 km/órát is, amelyeket heves esőzések kísérnek.

Mindeközben Mexikó partjait egy másik trópusi vihar is érinti, amely azonban a partoktól távolodva, a tenger felé mozog. Henriette trópusi viharként is heves esőzéseket okozott Mexikó nyugati részén.