Vágólapra másolva!
Franciaországban napok óta tart a nyári idő, kedden és szerdán 30 fokot is mértek. Párizsban 25 fok felett tetőzik a hőmérséklet. A meleg folytatódik, de a hét közepén heves zivatarok várhatók a térségben.
Vágólapra másolva!

Nyugat-Európa felett tartósan anticiklon alakult ki, amely hetek óta stabilizálta a térség időjárását. A napsütés mellett Franciaországban fordultak elő az elmúlt napokban a legmagasabb hőmérsékletek. Az ország délnyugati vidékén, Bordeaux környékén múlt csütörtök óta folyamatosan 25 fok felett tetőzik a hőmérséklet, hétfőn Mont de Marsan városában 30 fokot mértek, kedden már több városra kiterjedt a kánikula.

Ezen a héten már egész Franciaországban nyári idő uralkodik, Párizsban is 26-27 fokos nappali hőmérsékletek a jellemzők.

Az anticiklon átmenetileg keletebbre húzódik, amelynek következtében szerdán és csütörtökön a délelőtti napsütést követően hatalmas nyári zivatarok kitörésére lehet számítani elsősorban a Franciaország déli területein. A hőmérsékletek azonban továbbra is magasak maradnak, sőt péntektől ismét "szárazon" folytatódik a nyári idő.