Rossz idő jön a repülőbaleset helyszínén

2006.01.20. 20:10

Igyekezniük kell a szakértőknek a repülőbaleset helyszínén, arrafelé egyre rosszabbra fordul az idő, pedig eddig sem volt kellemes.

Egyébként is nehéz feltételek között dolgoznak a szakértők a hejcei repülőbaleset helyszínén, rövidesen még az időjárással is meg kell küzdeniük. Még 2-3 napi munka vár rájuk.

A szerdai havazás is ezt a területet érintette leginkább, és a csütörtöki kisebb hidegbeáramlás is erről érkezett, így péntek reggelre a térségben -10 fok körüli hőmérsékleteket mértek. A télies idő egész nap kitartott, a hó és a kemény fagy nagyon kellemetlenné tette a munkát, miközben az ország más részein meglehetősen kellemes időnek örülhettünk.

A szombatra virradó éjszaka folyamán éppen ebben a térségben éri el hazánkat a közeledő ciklon, egyre több lesz a felhő és havazás kezdődik. A felhőzet közeledését jól megfigyelhetjük friss felhőfilmünkön. Az élénk északnyugati szélben a -5 fok alá süllyedő hőmérsékletet nagyon hidegnek érezzük. A havazás napközben is folytatódik, a hőmérséklet egész nap fagypont alatt alakul. Túlnyomórészt borult és szeles marad az idő.

A vasárnapra virradó éjszakai, a rendkívüli szibériai légtömegeket  hozó hidegbetörés is ebből az irányból érkezik. A viharos északi, északkeleti szélben már napközben is rendkívül nehézzé válik a munka, éjszaka pedig -20 fok közelébe zuhan a hőmérséklet.

Hétfőtől pedig még hidegebbre számíthatunk.

ICI Interaktív Meteorológia

KAPCSOLÓDÓ CIKK