Vágólapra másolva!
Több, mint egyhónapos szünet után ismét tájfun jelent meg a Délkelet-Ázsiában. Az Ewiniar névre keresztelt trópusi ciklon hétfő tájékán alakult ki a Csendes-óceán felett, Új-Guineától északra. Egyelőre csak gyéren lakott kis szigeteket érintett, de a hét vége felé Tajvanon vagy Japán déli szigetein is veszélyt okozhat.
Vágólapra másolva!

Az Ewiniar tájfun a hét elején keletkezett Új-Guineától 1000-1500 kilométerre északra a Csendes óceán felett. Ezzel közel másfél hónapos szünetet tört meg a térségben. Úgy tűnik, a májusi, rendkívül korai tájfun végül is nem megnyitotta, hanem késleltette az idei szezont.

Kezdetben északnyugati irányba indult, szerdán középpontja a Fülöp-szigetektől keletre helyezkedett el. Átmérője jelenleg mitegy 450 kilométer. A japán meteorológusok előrejelzése szerint a hét végére az Ewiniar tájfun valahol Tajvan és Japán déli szigetei között fog elhelyezkedni. A előrejelzés bizonytalansága miatt egyik vagy másik térséget jobban is megközelítheti, mely a népes települések miatt jelentős károkkal járhat.