Schwarzenegger a garázsban keresi Kalifornia pénzét

Vágólapra másolva!
Internetes árveréseket szervez Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója, hogy ezzel is elősegítse az állami költségvetés lyukainak betömködését. Az Egyesült Államokban népszerű "garázskiárusítások" alkalmával 6000 terméket fognak értékesíteni.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

Kalifornia 85 milliárd dolláros költségvetésében immár 26 milliárdos hiány keletkezett, amit hitelekből egyre nehezebb finanszírozni. A válság kezelésére már történtek érdekes lépések, pénzspórolás céljából például 27 000 fogoly korai kiengedését kezdeményezték, de ez egyelőre elakadt hétfőn a Kaliforniai Közgyűlésben - írja a BBC.

A Nagy Kaliforniai Garázskiárusítás alkalmával 6000 fölöslegessé vált holmit értékesít az állam a legkülönfélébb termékekből. Az eBay és a Craigslist internetes aukciókat szervező portálokon elárvereznek autóktól kezdve ruhafogasokig sok mindent. A vásárlási kedv növelésére bevetik a kormányzó hírnevét, ugyanis egyes autók szélvédőjét Schwarzenegger aláírásával látja majd el.

Schwarzenegger honlapján látható közleményben "nyer-nyer" szituációnak nevezte a programot, amelyben mind az állam, mind a vásárlók jól járnak. Az ötletet, hogy aláírással növelje az autók értékét, a Twitter blogoldalról szerezte a 980 000 "Schwarzi-hívő" segítségével.