Vágólapra másolva!
A csökkenő levélforgalom és a gépiesítés következtében további leépítést tervez az amerikai postavállalat. Az országban második legtöbb munkaerőt foglalkoztató cég 30 000 fővel csökkentené az állományt.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

Szeptember végéig szeretnék megvalósítani a leépítést első sorban korai nyugdíjazással és az önkéntes felmondások ösztönzésével. A cél 6 milliárd dollár spórolása ebben a pénzügyi évben - közli a postaszolgálat.

"A döntés jelzi az az irányú törekvésünket, hogy a legrégebb óta szolgáló néhány alkalmazottunknak tisztességes és igazságos lehetőséget kínáljunk a visszavonulásra" - mondta Anthony Vegliante, a posta emberi erőforrás osztályának vezetője és a cég alelnöke. "A pénzügyi helyzetünk rendezéséhez fontos, hogy megtegyük a helyénvaló lépéseket."

A szakszervezettel megállapodva a posta 15 000 dollárt kínál a dolgozók többségének a felmondás vagy nyugdíjba vonulás fejében - 30 000 főben maximálva a létszámot. A leépítéssel 500 millió dollárt kívánnak megspórolni. A többi bevétel és a kiadáscsökkentés egyes ingatlanok értékesítéséből, létesítmények bezárásából és a munkaerő-felvétel leállításából ered.

A bejelentés jelentősége abban áll, hogy az amerikai piacok épp kezdtek megnyugodni, hogy a nagy elbocsátások és ezzel a válság a mélypontjára jutott. Ebbe az optimista hangulatba csapott villámként az óriási leépítés-

Az állami vállalat 2,4 milliárd dollár veszteséget jelentett a június 30-ával záródó negyedévben. Ennek hátterében az elektronikus levelezés előretörése áll, amely nagyrészt kiszorította a hagyományost a piacról. Ennek következtében kénytelenek lefaragni a 656 000 alkalmazotti létszámból - írja a Reuters.