Optimista a Wall Street

Vágólapra másolva!
Emelkedéssel indult a kereskedés szerdán a Wall Streeten: a New York-i tőzsde vezető DJIA indexe 0,52 százalékkal, a Nasdaq piac mutatója 0,89 százalékkal erősödött. Az optimista hangulatot az okozta, hogy májusban a vártnál sokkal jobban alakultak a tartós cikkek megrendelései: májusban 1,8 százalékkal emelkedtek, miközben elemzők csökkenésre számítottak.
Vágólapra másolva!

A kereskedés beindítása után nagyjából fél órával még mindig tartott a jó hangulat, a DJIA 0,79 százalékos, a Nasdaq 1,47 százalékos emelkedésben volt.

A New Yorki tőzsde nyitásakor a nyugat-európai tőzsdék is emelkedőben voltak: a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 0,97 százalékkal állt az előző napi záró értéke felett, a frankfurti DAX 1,71 százalékot erősödött, a párizsi CAC-40 1,69 százalékot emelkedett.

Az olaj ára csökkent: a nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate (WTI) referenciafajta hordója augusztusi szállításra 38 centes csökkenéssel 68,68 dolláron állt, az északi-tengeri Brent 34 centtel 68,46 dollárra csökkent.