Vágólapra másolva!
Emelkedett a német gazdasági hangulatot mutató Ifo-index júniusban. A javulás azonban csak a vállalatok reményeit tükrözi, a hat hónapos üzleti kilátások ismét romlottak. A jelenlegi helyzet értékelése a májusi adatnak megfelelő mértékű.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!"

A gyáripar a jelen helyzet tekintetében kiemelkedően elégedetlen, viszont kevésbé kedvezőtlen, mint egy hónappal korábban. Az exportlehetőségek beszűkülése valamelyest visszavehet üteméből, azaz némi javulást mutathat. A létszámleépítés még mindig napirenden van, de a tervek kevésbé drasztikusak, mint korábban.

A kis- és nagykereskedelem hangulatindexe javult. Mindkét elosztási szektorban a kedvezőbb üzleti hangulat a kevésbé rossz várakozások eredménye. Viszont a jelen helyzet megítélése rosszabb, mint a májusban tapasztalt.

Az építőipar részindexe közel azonos szinten maradt. A júniusi helyzetértékelés egyértelműen negatív irányba mozdult a májusihoz képest, de a kilátások romlását már nem látják annyira drasztikusnak - olvasható az Ifo kutatóintézet honlapján.