Kitart a szigor mellett Bajnai

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Magyarország tartja a szigorú fiskális politikát, hogy visszaszerezze a befektetők bizalmát, visszatérjen a gazdasági növekedéshez és stabilizálja a forint árfolyamát, mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Dow Jones hírügynökségnek.

Az amerikai gazdasági hírügynökség csütörtöki tudósítása szerint Bajnai Gordon kijelentette: "Magyarországnak muszáj visszaszereznie a befektetők bizalmát. Ennek érdekében, és azért, hogy az ország kinője az adósságait, féken kell tartanunk a költségvetési hiányt, és a lehető leghamarabb csatlakozni kell az euróövezethez."

A miniszterelnök elmondta: "Az IMF-EU kölcsön biztonsági öv szélsőséges helyzetekre. Ha újra vis major helyzet áll elő a pénzügyi piacokon, akkor előfordulhat, hogy Magyarországnak folytatnia kell az IMF-EU-programot. Ebben a kérdésben van időnk a döntés meghozatalára, ez valamikor ősszel lesz esedékes, amikor már látjuk, hogy miként alakulnak a piaci folyamatok" - tette hozzá

A kormányfő elmondta, hogy a legutóbbi tárgyalások során az IMF kifejezésre jutatta megelégedését Magyarország teljesítményével kapcsolatban, és bizalommal tekint a magyar gazdasági programra. "Az IMF azt is jelezte, hogy kész tárgyalni a kölcsön kiterjesztéséről az elérhetőség, vagy szükség esetén az összeg tekintetében" - mondta Bajnai Gordon a Dow Jones hírügynökségnek.