Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Év végéig további 310 fős leépítésre kerül sor az MVM Vértesi Erőművében, viszont elmarad az erőművet kiszolgáló Márkushegyi Bányaüzem nyárra tervezett egyhónapos leállása - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön az oroszlányi kistérség sajtóreferense. Ivák István közlése szerint a létszámleépítésről megállapodást írtak alá az erőmű reprezentatív szakszervezetei és Szabó Pál, az erősmű vezérigazgatója.

A január elsejei 2100 fős munkavállalói létszám az év végére 1550 főre csökken. Korábban 240 szerződéses erdélyi bányásznak nem hosszabbították meg a munkaviszonyát, a továbbiakban a nyugdíjas visszafoglalkoztatottak és a nyugdíjkorhatárt elértek számíthatnak leépítésre.

Az erőmű költségeinek csökkentése érdekében megválik több ingatlanától, melyek között munkásszállók, irodaház és szállodaüzletrész szerepel, de az oroszlányi Bányász Klubot is értékesíti, és megszűnik a versenysport támogatása. Mindezek hatályba lépésének feltétele a társaság üzleti tervének elfogadásáról rendelkező MVM (Magyar Villamos Művek) közgyűlési határozata.