Vágólapra másolva!
Jelentős, 5 százalékos forgalomnövekedést regisztráltak májusban a McDonald's éttermeiben. A kereslet első sorban Európában és Ázsiában bővült, de a dollár ingadozása miatt a nyereség egy részét az árfolyam-ingadozás vitte el.
Vágólapra másolva!

A munkanélküliek növekvő számához a világ legnagyobb gyorsétterem-lánca sikeresen alkalmazta az úgynevezett egy dolláros menüjét, ami a növekedés mögött áll nagy részben. Az eladások összesen 7 százalékkal nőttek világszerte azonos árfolyammal számolva. Az erős dollár, ami az exportőröknek kedvezőtlen, 0,4 százalékos veszteséget okozott a McDonald's láncnak.

A gyorséttermek egyébként is jobban teljesítettek a kedvezőtlen gazdasági környezetben, mint a magasabb árkategóriát képviselő hagyományos éttermek. A forgalomnövekedés mégis 7,6 százalékkal Európából, és 6,4 százalékkal Ázsiából, a Közel-Keletről és Afrikából keletkezett, vagyis sikeresebb volt a cég ott, mint az Egyesült Államokban.

A július második felében közlendő második negyedéves eredményt részvényenként 2-3 centre várják, főleg az indonéziai licensz-szerződések miatt. A hétfői nyitás előtt 58,50 dollárt ért az étteremlánc egy részvénye a New York-i tőzsdén - írja a Reuters.