Újabb ítélet engedi a Chrysler-Fiat ügyletet

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Fellebbviteli Bírósága elutasította azt a kérelmet, amely megakadályozta volna az április 30-án csődbe ment Chrysler autógyár vagyontárgyainak eladását. A Chryslerből megmaradt vagyonrészeket egy olyan cégnek adnák el, amelyet az olasz Fiat irányítana.
Vágólapra másolva!

A fellebbviteli fórumon a hitelezők egy részének indítványa bukott el pénteken. Egy héttel ezelőtt egy másik ítélet engedélyezte a Chrysler-részek eladását, és a mostani ítélet megerősíti ezt.

A Bloomberg hírügynökség szerint a Chrysler esete segítheti a General Motors csődjének rendezését is. A GM ugyanis a Chryslerhez hasonlóan meg akar szabadulni vagyonától, hogy azokat kisebb adósságteher mellett a jövőben is működtethesse, illetve az eladás után az új tulajdonos folytathassa a korábbi tevékenységeket.

A mostani Chrysler-döntés valószínűleg 38 500 munkahely megóvásához járul hozzá, várhatóan ugyanis ennyi embert foglalkoztat majd a Fiat által irányított új cég.

A hitelezők azonban nem nyugszanak, a fellebbviteli bíróság után most az USA Legfelsőbb Bíróságához akarnak fordulni panaszukkal.