Iránykeresés New York tőzsdéin

Vágólapra másolva!
Több percnyi kereskedés után a New York-i részvénypiacok csütörtökön nem jeleztek irányt: a nyitásban a tőzsde DJIA indexe és a Nasdaq piac composite mutatója is 4 pont erősödést mutatott, de percekkel később már ez elolvadt, a DJIA 1-2 pontnyi mínuszba került.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

Az amerikai részvénypiacokat helyi makroadatok bizonytalanítják el. Ezek közül a "legizgalmasabb" csütörtökön a múlt heti újonnan munkanélküli segélyért jelentkezők számának 27 ezer fős növekedése volt.

A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 0,1 százalék (2,27 pont) emelkedéssel 1646,12 ponton fejezte be a szerdai napot. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 7886,57 ponton zárt 1,0 százalék (82,99 pont) csökkenéssel.

A csütörtöki amerikai nyitás idején a londoni FTSE-100 index 0,5 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,2 százalékos pluszban volt, a frankfurti DAX mutató viszont több mint fél százalékos csökkenésben. Az olaj ára fél dollár körüli drágulást mutatott, ezzel a Brent ára hordónként az 50 dollár, a WTI 49 és fél dollár közelébe került. Az euró 1,30 dollárra gyengült.