Hárompárti javaslat az építőipari válság kezelésére

2009.04.01. 13:35

A kormány és az Országgyűlés gazdasági bizottsága is támogatta szerdán azt az építőipari recesszió kezeléséről szóló határozati javaslathoz benyújtott módosító indítványt, amely hat munkacsoportot hozna létre a szükséges intézkedések kidolgozása céljából.

A Göndör István (MSZP), Matolcsy György (Fidesz) és Világosi Gábor (SZDSZ) képviselők által benyújtott módosító javaslat lényege, hogy a kormány vezetésével hat intézkedési munkacsoport jönne létre, amelyekben a szakmai szervezetek képviselői, valamint az Országgyűlés hatáskörrel rendelkező szakbizottságainak képviselői is részt tudnak venni - olvasható a módosító javaslat indoklásában.

Az építőipart sújtó recesszió kezeléséhez szükséges intézkedésekről szóló, jelen módosítás alapját képező határozati javaslat intézkedéseket tartalmaz a közberuházások, az építési-beruházási tevékenység, az energiahatékonyság, a lakásépítés-felújítás, valamint a közigazgatási eljárások egyszerűsítésére és gyorsítására.

A határozati javaslatot, amelyet a gazdasági bizottság február 25-i ülésén általános vitára ajánlott, az Országgyűlés legkorábban április 14-i plenáris ülésén tárgyalhatja.