Vágólapra másolva!
Az ír Ryanair légitársaság drasztikus költségcsökkentésre és leépítésre készül. A legnagyobb európai fapados légitársaság azt tervezi, hogy az végéig valamennyi repülőtéren felszámolja jegykezelő pultjait és az utazókat online-bejelentkezésre ösztökéli. A tervek között szerepel, hogy a Stansted és Dublin repülőterén átmenetileg több gépet is a földön tartanak a téli időszakban.
Vágólapra másolva!

A társaság tervei szerint a bejelentkező pultok felszámolása révén 50 százalékkal csökkenthetők a költségek, a megtakarítást "továbbadják" az utasoknak. Az intézkedés miatt viszont legalább 80 százalékkal kevesebb jegy- és csomagkezelőre lesz szükség, ugyanakkor még több utasnak kell megtanulnia az online-bejelentkezést. A társaság tájékoztatása szerint jelenleg az utazóknak 65 százaléka jelentkezik be a világhálón keresztül.

A légitársaság azt is kilátásba helyezte, hogy a londoni Stansted és a dublini repülőtéren csökkenti kapacitásait idén télen, ha a repülőtér használati díjak a jelenlegi szinten maradnak. A tervek szerint Stanstedben 14, Dublinban 5 gépet tartanának vissza.