Vágólapra másolva!
Hétfőtől kezdve áll a Volkswagen pozsonyi üzeme, mert csökkent az új gépkocsik iránti kereslet. A gyár szinte az összes alkalmazottját február 25-ig kényszerszabadságra küldte - írja a Plus Jeden Den című szlovákiai napilap szerdán.
Vágólapra másolva!

"A leállított szerelőszalagról egyetlen új gépkocsi sem gördül le, több ezer ember pedig kényszerszabadságát tölti otthon" - olvasható a szlovák napilapban. Az információt az újság szerkesztői a Volkswagen egyik pozsonyi cégvezetőjétől szerezte meg. Az illető azt állítja: jelenleg csak a karbantartók dolgoznak a gyárban.

A pozsonyi Volkswagen mintegy 8500 embert foglalkoztat, és elsősorban a luxuskategóriába tartozó sportkocsikat gyárt. Ezek közül a legismertebb márkák a Touareg, az Audi Q7 és a Porsche Cayenne.

A Plus Jeden Den szerint a szlovák gazdaság a Volkswagen ideiglenes leállásával mintegy öt milliárd eurós veszteséget szenved. A pozsonyi lap nem zárja ki: a Volkswagen cégben kialakult válsághelyzet volt az oka annak, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök szombaton nem vett részt a Cseh Szociáldemokrata Párt prágai kongresszusán.