Abramovics NHL-csapatot is venne

Megvásárolná az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Vancouver Canucks csapatát Roman Abramovics orosz üzletember. A milliárdos az egykori klasszis hátvéddel, a jelenlegi orosz sportminiszterrel, Vjacseszlav Fetyiszovval közösen venné meg a kanadai klubot.

Forrás: MTI

Abramovics az utóbbi fél évben dollár százmilliókat költött sportra: a nyáron már megszerezte az angol labdarúgó élvonalban szereplő Chelsea-t, ráadásul több világsztárt is leszerződtetett. Ezen kívül hazája egyik meghatározó jégkorongcsapatának, az Avantgard Omszknak is ő a tulajdonosa.

Az üzletember egyelőre nem, Fetyiszov viszont már nyilatkozott az ügyben: nagyon érdekes és izgalmas lenne, ha egy színtiszta orosz csapat játszana az NHL-ben. Úgy gondoljuk, ez nem zavarna senkit sem - mondta az olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes politikus az Evening Standard című angol lapnak. Fetyiszov korábban három alkalommal hódította el a Stanley-Kupát, kétszer a Detoit Red Wings játékosaként, egyszer pedig a New Jerey Devils másodedzőjeként. 

Stan McCamon, a Vancouver Canucks elnöke egyelőre cáfolta, hogy az orosz milliárdos előrehaladott tárgyalásokat folytat a jégkorongcsapat megvásárlásáról. A Canucks jelenlegi tulajdonosa, John McCaw már három éve próbálja értékesíteni a klubot, idáig sikertelenül. A Vancouver elnöke korábban kijelentette, hogy elsősorban helyi befektetőknek adnák el a csapatot - írja a canada.com

Közben a kiszemelt Canucks hazai pályán 3-1-re kikapott a Phoenix Coyotes elleni előkészületi mérkőzésen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK