Szerény forgalomban kicsit erősödött a BUX

Vágólapra másolva!
A vezető részvények ára vegyesen változott pénteken a pesti tőzsdén, a forgalom a normálisnak a harmada volt csak. A szakértő szerint a jövő hét sokkal mozgalmasabb lehet a börzén.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 44,26 pontos, 0,19 százalékos emelkedéssel, 23 146,69 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt.

A Mol ára nem változott, 20 750 forintot ért záráskor, forgalma 2,1 milliárd forintot ért el. Az OTP-részvények ára 48 forinttal, 0,83 százalékkal 5800 forintra erősödött, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 1,40 százalékkal 563 forintra csökkent, forgalma 947,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,02 százalékkal 46 500 forintra nőtt, a részvények forgalma 718,4 millió forintot ért el.

Unalmas napot zárt a BÉT pénteken, a forgalom a szokásosnak csak az egyharmada volt - mondta el Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője. Hozzátette, említést csak a Magyar Telekom közel másfél százalékos gyengülése érdemel, amellyel a távközlési papír folytatta az egész heti lefelé araszolást.

A kisebb papírok közül a Synergon 15 százalékos erősödéssel kezdett, miután előző nap bejelentette, hogy nettó 7 milliárd forint összértékű megbízást kapott a BKV-tól forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerek fejlesztésére. A lendületes nyitás után folyamatos csökkent a papír árfolyama, végül 2,91 százalékos emelkedéssel fejezte be a kereskedést.

Varjú Péter várakozása szerint a jövő héten heves ármozgások jöhetnek, ellentétben a most zárult héttel, melyet a kivárás jellemzett. A piacok az amerikai Fed eszközvásárlási programjának bejelentésére fókuszálnak. Az ezzel kapcsolatos spekulációk, illetve maga a bejelentés megmozgathatja a részvénypiacokat.