Csányi helyettese lesz az FHB lemondott vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Az FHB bank pénteken lemondott vezérigazgatója az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, illetve az OTP Jelzálogbank és az OTP Lakástakarékpénztár első embere lesz.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az Ingatlan, Agrár- és Kisvállalkozás-finanszírozási Divízió élére vezérigazgató-helyettesként 2010. november 1-jei hatállyal - a szükséges engedélyek birtokában - Gyuris Dánielt nevezte ki - jelentette be a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. Az OTP igazgatósága az Ingatlan, Agrár- és Kisvállalkozás-finanszírozási Divízió kialakításáról pénteken döntött.

Az OTP elnök-vezérigazgatója Csányi Sándor, aki 1992-től tölti be azt a pozíciót. A legnagyobb magyar kereskedelmi banknak jelenleg hat vezérigazgató-helyettese van: Pongrácz Antal, Bencsik László, Gresa István, Kovács Antal, Takáts Ákos és Wolf László.

Gyuris Dániel agrármérnök, okleveles szakközgazdász, szakmai pályafutását agrármérnökként kezdte, 1989-től a pénzintézeti szektorban dolgozik hitelezési területekért felelős vezetőként. 1999-től az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója és a bankcsoport működéséért felelős vezetője volt, lemondását pénteken jelentette be a bank (erről itt olvashat részletesen). Gyuris helyét az FHB-nál Harmati László és Köbli Gyula társ-vezérigazgatóként vette át.

Az OTP azt is közölte, hogy Gyuris Dániel veszi át az OTP Jelzálogbank Zrt. és az OTP Lakástakarékpénztár Zrt. irányítását, elnök-vezérigazgatói pozícióban. A tisztségeket eddig betöltő Oszlányi Zsolt saját kérésére nyugdíjba vonult.