Jó formában volt a Mol és az OTP

Vágólapra másolva!
A Mol és az OTP drágulásának köszönhetően a magyar tőzsdeindex közel 1 százalékkal erősödött szerdán.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 189 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel, 23 385,19 ponton zárt szerdán, a vezető papírok felemásan szerepeltek.

A Mol 420 forinttal, 2 százalékkal 21 350 forintra erősödött, az OTP pedig 1,5 százalékkal 5430 forintra drágult. Ezzel szemben a Magyar Telekom árfolyama 0,6 százalékkal 660 forintra csökkent, a Richter pedig 0,4 százalékkal 46 980 forintra gyengült.

Tovább drágulhat a Mol és az OTP

Gerőcs Tamás, az Equilor elemzője elmondta: a kedd után szerdán is a Molra és az OTP-re volt érdemes figyelni. Az OTP átlépte az 5400 forintos, következő ellenállási szintet, erre várt a piac, további 150-200 forintos emelkedés még várható a bankpapírnál a következő napokban. A Mol is erősödött, a 21 000 forintos technikai szint felett tudott zárni, gyakorlatilag ott tart most, mint szeptember közepén.

Mindkét "nagy" papír előtt - a Mol és az OTP szerdán a Budapesti Értéktőzsde forgalmának kétharmadát adta - technikai értelemben "terület nyílik meg" - fogalmazott az elemző. A legnagyobb bankot több kedvező hír is segíti, például a forint erősödése, miután az elmúlt negyedévben rekordszinteket döntött a svájci frank, ami azt a kockázatot hordozta, hogy a hitelportfólión belül nőhet a nemfizetők aránya. A Mol pedig a következő napokban akár a 23 000 forintos szintet is elérheti - véli az elemző.

A nemzetközi piacok fogják meghatározni az OTP és a Mol további irányát is - mondta Ágoston Róbert, a Cashline üzletkötője, aki egyúttal közölte, teljesen a nemzetközi piac határozza meg a budapesti részvénypiacot, a magyar és a fejlődő piacok elveszítették vezető szerepüket. A Richter és a Magyar Telekom tekintetében állandósuló eladói nyomás van, nem várható, hogy a következő néhány nap során ez megváltozik - tette hozzá az üzletkötő.