A Generali biztosítja a jegybank 23 milliárd forintos vagyonát

Vágólapra másolva!
A Generali az MNB biztosításáre kiírt tendert, megelőzve az Allianzot és a Groupamát. Az éves biztosítási díj közel 9 millió forint, szemben az erre a célre tervezett 13 millió forinttal.
Vágólapra másolva!

A Közbeszerzési Értesítő hétfői számában megjelent eredmény szerint a legolcsóbb ajánlattevőként, a becsült díj kétharmadával a Generali-Providencia biztosíthatja két évre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vagyonát, illetve a jegybank felelősségbiztosítója is ez a cég lesz.

A közbeszerzési kiírás két részből állt. Az első az MNB vagyonának biztosítása, amelynek értéke több mint 23 milliárd forint, része több mint 500 festmény és más képzőművészeti alkotás is. A vagyonbiztosítás körébe tartozik a belföldi szállítmányok, és az elektronikus berendezések biztosítása is. A felelősségbiztosítás körébe tartozik az általános-, a munkaadói-, továbbá a kiegészítő - például az ingatlanokkal kapcsolatos - biztosítás is.

Az első körre 12 millió, míg a másodikra 1 millió forint állt rendelkezésére biztosítási díjként. Ezzel szemben a nyertes Generali-Providencia a vagyon biztosítását 8,2 millió forintért, míg a felelősségbiztosítást 704 ezer forintért vállalta. A legmagasabb ajánlat az első esetben 10,8 millió, míg a másodikban valamivel több mint 1 millió forint volt. A nyertesen kívül ajánlatot tett még a Groupama Garancia-, valamint az Allianz Hungária Biztosító is.