Fitch: A befektetők zöme aggódik az euró jövője miatt

Vágólapra másolva!
Az európai adósságpiaci szereplők zöme nem tartja megfelelőnek stabilitási mechanizmust, amelyet az euróövezet hosszú távú életképességéhez hoztak létre tavasszal - áll a Fitch Ratings kedden Londonban ismertetett új negyedéves felmérésében. A megkérdezett befektetők közel fele szerint leküzdhetetlenek az euróövezet problémái. Erőteljesen nőttek a befektetői aggodalmak az európai bankok hitelképességével kapcsolatban is.
Vágólapra másolva!

A piaci szereplők 41 százaléka szerint ugyan "jelentősen javította" a valutaunió hosszú távú életképességi kilátásait a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 250 milliárd eurós keretével is kiegészített 500 milliárd eurós pénzügyi mentőmechanizmus - mutatta ki a legnagyobb európai hitelminősítő által az európai kötvénypiaci befektetők körében elvégzett harmadik negyedévi közvélemény-kutatásában.

A felmérésbe bevont befektetők ugyanekkora aránya szerint azonban az eddigi stabilizáló intézkedések elégtelenek, még többre van szükség, 17 százalék pedig azzal a megállapítással értett egyet, hogy az euróövezet problémái "strukturális jellegűek és leküzdhetetlenek".