Hong Kong-i telekomcéggel szerződött a Manchester United

Vágólapra másolva!
Hong Kong-i telekommunikációs társaság szerződött a nagy adóssággal küzdő Manchester Uniteddel; visszavonul Soros György egyik legsikeresebb menedzsere; újra a piacra bízzák a válságban nagyobbrészt államosított General Motorst - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

A Manchester United angol futballcsapat aláírta szerződését a PCCW Hong Kong-i telekommunikációs társasággal, amely a MU TV hivatalos közvetítéséről szól - írja a BBC. A Távol-Keleten igen népszerű focicsapatról szóló adást tévén, interneten és telefonon is lehet majd követni. A Manchester United hatalmas adóssággal küzd, bár májusban a mennyiség csökkenéséről számoltak be: már csak 520,9 millió font hitele van a klubnak.

Soros György amerikai üzletember egyik befektetési stratégája, a szakmában az egyik legjobbnak tartott Stanley Druckenmiller 30 év után befejezi saját befektetési alapjának üzemeltetését és visszaadja ügyfeleinek a pénzét - írja a Wall Street Journal. A Duquesne Capital Management 12 milliárd dollárnyi befektetést kezel, ezt idén és jövőre juttatják vissza az ügyfeleiknek. A cég megszűnése után 8 milliárd dollárt részben feloszt az alapkezelői között, részben saját maga fekteti be.

Bejelentették a General Motors újramagánosítását, miután 2009-ben az állam 50 milliárd dollár segítség fejében megszerezte az autógyár többségét. Az amerikai történelemben ez lehet a második legnagyobb nyilvános ajánlattétel részvényekre - írja a BBC. Az ajánlat során 12-16 milliárd dollárnyi részvényt dobnának piacra, a valaha volt legnagyobb ilyen üzlet 19,7 milliárd dollár volt 2008-ban, amelyet a Visa hajtott végre.

Erősödni tudott a legfőbb japán tőzsdeindex, a Nikkei, amely csütörtökön 1 százalékkal állt magasabban, mint a szerdai záráskor - írja a Reuters. Az ázsiai ország piaca a jövő hétfői találkozót várja a miniszterelnök és a jegybank elnöke között, amelytől a monetáris politika enyhítését remélik. A tőzsde erősödése ellenére a helyzet nem nyugodt, mivel az erős jen fojtogatja az exportra épülő gazdaságot.

Spanyolország bejelentette, hogy 500 millió eurónyi pénzt felszabadítanak az állami infrastruktúra-fejlesztési keretből a jövő évben. A pénzt eredetileg elvitte volna a megszorítási terv, arra viszont ígéretet tett a kormányzat, hogy a megígért hiánycélokat tartani fogja az állam - írja a Financial Times.