NGM: Az államkincstár nevével éltek vissza csalók

Vágólapra másolva!
Az államkincstár nevével éltek vissza csalók, akik telefonon vagy személyesen gázóra-ellenőrzésre vagy előleg befizetése fejében ablakszerelésre akarták rávenni a felkeresett lakosokat.
Vágólapra másolva!

A Magyar Államkincstár (MÁK) ügyfeleinek jelzése alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium azt írta közleményében, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban többször előfordult: a MÁK nevében telefonon, vagy közvetlenül a lakásukon kerestek fel állampolgárokat magukat ügyintézőnek kiadó személyek, akik különböző ürügyekkel kínáltak a valóságban nem létező kedvezményeket.

A minisztériumi közlemény szerint például volt, aki a gázórát akarta ellenőrizni, másvalaki műanyag ablak beszerelését ajánlotta (előleg befizetéssel) a gázártámogatás feltételeként.

A csalók elleni védekezésül a minisztérium felhívta a lakosság figyelmét, hogy a Magyar Államkincstár sem telefonon, sem személyesen nem ajánlja különböző szolgáltatások és támogatások igénybe vételét, illetve az energiaár-támogatások ellenőrzése során az ezzel kapcsolatos esetleges hatósági eljárás során a MÁK minden ügyfelét postai úton, levélben értesítette.

A Kincstár munkatársai csak kivételesen végeznek a lakossági ügyfeleknél helyszíni ellenőrzést, ilyenkor minden esetben felmutatják - a regionális igazgatóság fejlécével és a Magyar Államkincstár regionális igazgatójának aláírásával ellátott - megbízólevelüket.