Mínuszban nyitott a BUX, gyengült az OTP

Vágólapra másolva!
Szerdán reggel mínuszban nyitott a BUX, a nyitás utáni egy órában elég hektikusan mozgott az index, de tíz óra körül már 0,1 százalékos pluszban volt.
Vágólapra másolva!

A BUX 0,12 százalékos, csökkenéssel, 23 087,27 ponton nyitott szerdán. Nyitás után közel fél órával azonban már 0,1 százalékos pluszban volt az index, és a vezető részvények közül az OTP és az MTelekom veszített értékéből a kedd esti záróértékhez képest. Előbbi 0,1, utóbbi 0,6 százalékos mínuszban volt.

A Mol 0,3, a Richter 0,1 százalékot erősödött kedd esti záróértékéhez képest szerdán nyitás után közel egy órával.

Nem tudott tovább menetelni a piac kedden, egyrészt a hétfői erőteljes emelkedést követően rövid távon némileg túlvett állapotba került, másrészt a tegnapi makroadatoknak még a leszállított várakozásokat sem sikerült elérnie, írták szerda reggeli részvénypiaci hírlevelükben a Raiffeisen elemzői.

A jövőbeni kilátásokról azt írták a bank elemzői, hogy a rövid távú emelkedő trend továbbra is érvényben van, a kritikus szint meghaladása azonban várat magára, ha egyáltalán bekövetkezik. Kérdéses az is, hogy az igen fontos pénteki átfogó munkaerőpiaci adatsor előtt megpróbálkoznak-e vele. Valószínűleg nem, írták szakértők.