Bedöntötték a tőzsdéket a leminősítések és a görög válság - gazdasági lapszemle

Vágólapra másolva!
A görög válság és az S&P leminősítései megrángatták a világ tőzsdéit, de a Fed mai kamatdöntését is megkérdőjelezte a görög krízis. A Szurgut vezére abban reménykedik, hogy az új kormánnyal rendeződhet a helyzet vállalata és a Mol között. Gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

A görög válságról szóló hírek valamint a portugál és görög leminősítés megrengette a világ tőzsdéit. A Dow Jones Industrial 200 pontot meghaladó eséssel zárta a kereskedést, a Japán Nikkei 225 2,3 százalékos, az Ausztrál S&P/ASX 200 1,3 százalékos mínuszban zárt.

A Fed-től eddig az amerikai alapkamat rekord alacsony szinten tartását várták ma este, mivel a gazdasági válságból való kilábalás jelei egyre erősebbnek mutatkoztak Amerikában, ugyanakkor a tegnapi görög és portugál hírek miatt erősödő aggodalom bizonytalanabbá tette a döntést.

A Szurgutnyeftegaz vezérigazgatója reméli, hogy partneri együttműködés jön létre vállalata és a Mol között. A választások után a jó irányba haladhatnak a tárgyalások - mondta Vladimir Bogdanov. Az orosz Szurgutnyeftyegaz földgáz-és kőolaj-ipari konszernnek a Mol 21,2 százalékos részvénycsomagjának megvásárlása után több mint egy évvel sem sikerült bejegyeztetnie magát részvényesként, és így várhatóan nem vehet részt a Mol április 29-ére tervezett idei közgyűlésén sem.