Folytatódhat a lemorzsolódás a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 77,82 pontos emelkedéssel, 24 120,06 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,32 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint - "ha csak nem történik valami csoda" - akkor folytatódik a nemzetközi piacokon a lemorzsolódás. Ugyanakkor, mivel a magyar piac túlteljesítő volt az emelkedésben is, nagyobb csökkenés jöhet a lejtmenetben is - figyelmeztetett a bróker. Varjú Péter szerint bármi lehetséges, az elmúlt pár hét emelkedése után lehet, hogy most egy kis pihenő következik, és nem lehet látni, hogy lefelé, vagy felfelé indul el a piac.

Csütörtökön több, a piacot befolyásoló makrogazdasági hírt közölnek az Egyesült Államokban és az Európai Unióban is, ami irányt szabhat a kereskedésnek a BÉT-en is.

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary kereskedési igazgatója kiemelte, hogy a forgalom "ellaposodni látszik", nem látszik érdeklődés a magyar részvények iránt, és ebben nem valószínű nagyobb áttörés. A befektetői aktivitás hiánya miatt az árak se nagyon mozdulnak el, de ez a nemzetközi piacokra is jellemző. A befektetők türelmesen kivárnak, de hogy mi mozdítja meg őket, azt nehéz megmondani - vélekedett az UniCredit kereskedési igazgatója.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 244,64 pontos, 1,03 százalékos emelkedéssel, 24 042,24 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 19,7 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.