Feledtetheti az elmúlt napok esését a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 388,62 pontos emelkedéssel, 24 252,44 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 1,63 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója szerint az európai piacok is feljebb "kívánkoznak", mondta Csáky Attila, hozzátéve, hogy Ázsia is a pluszban van. A kereskedési igazgató szerint alapvetően továbbra is az amerikai irány határozza meg a budapesti árfolyamok mozgását.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötőjének várakozásai szerint változatlanul az OTP húzza fel az indexet. Az amerikai mutatók pluszban vannak, a bróker szerint a nemzetközi befektetői hangulat pozitív és "mindenki csak venni akar".

Az amerikai nagybankok közül hárman is jó eredményeket közöltek, így a negyedik, Goldman Sachs elleni vád éle tompult, erősítve ezáltal a bankszektort és a befektetői bizalmat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 737,10 pontos, 3,00 százalékos csökkenéssel, 23 863,82 ponton zárt hétfőn.