Újra köthet kötelezőt a Wabard Biztosító

Vágólapra másolva!
Fél év kényszerszünet után ismét kínálhat kötelező és casco-biztosításokat a Wabard Biztosító, miután a PSZÁF felfüggesztette a kiszabott tilalmat. A pénzügyi felügyelet úgy találta, hogy a cég sokat tett a jogszabályoknak megfelelő működés érdekében.
Vágólapra másolva!

Újra kínálhat biztosításokat a Wabard Biztosító Zrt., miután a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete április 15-től felfüggesztette kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) és casco-termékei terjesztésének tilalmát.

A korlátozó döntést 2009. szeptember 25-től visszavonásig hozta meg a felügyelet. Idén január-februárban utóvizsgálatot folytatott a biztosítónál, és megállapította, hogy az számos intézkedést tett a felfüggesztésre okot adó jogszabálysértések megszünteséért.

A PSZÁF ugyanakkor kötelezte a biztosítót, hogy a nyilvántartási, adatfeldolgozási és adatszolgáltatási rendszerét a továbbiakban úgy működtesse, hogy maradéktalanul eleget tehessen a jogszabály erejénél fogva megszűnt kgfb-szerződéseihez kapcsolódó tájékoztatási kötelezettségének.

A Fővárosi Bíróság szerdai, még nem jogerős ítéletében egyébként elutasította a Wabard Biztosító Zrt. keresetét, amelyben a társaság megtámadta a PSZÁF felfüggesztő határozatát.