Nem adja fel az Alfa Busz, új tenderen indul

Vágólapra másolva!
Az Alfa Busz is indul a Volánbusz újra kiírt közbeszerzési pályázatán. A fehérvári cégről korábban elterjedt, hogy megválik 150 dolgozójától, miután a 160 buszra kiírt tendert végül egy kínai cég nyerte el. A Volán-cég végül azonban mégsem kötött szerződést a külföldiekkel, új pályázatot írt ki, amelyen az Alfa Busz is újra elindul.
Vágólapra másolva!

A Volánbusz új tenderén csak az árajánlat számít, abban az eddigi ajánlattevők között a fehérvári cég vezet, ám ebből üzlet csak év végén lehet. Azt az időt túl kell élni, így valamennyi leépítés várható. Most külföldi cégekkel kezdtek tárgyalásokat, a héten a Volvóval egyeztettek, jövő héten pedig egy másik cég vezetőivel találkozik - mondta a Független Hírügynökségnek Mogyoróssy Tibor, az Alfa Busz Kft. ügyvezető igazgatója.

160 jármű gyártására írt ki tendert egy éve a Volánbusz Zrt. Az Alfa Busz Kft. ajánlatát műszaki kifogás miatt azonban többször érvénytelenítette, és egy kínai cégnek adta a megbízást. A kft. minden alkalommal megtámadta a döntést. A Közbeszerzési Döntőbizottság többször jóváhagyta a fellebbezést, ám legutóbb már elutasította azt. A Volánbusz végül mégis elállt a kínai céggel a szerződéskötéstől, azzal az indokkal, hogy a buszok beszerzése ne alaptalan vádakkal terhelt eljárásban folyjon. A Volán-cég egyúttal új közbeszerzési eljárást indított.