Interneten és személyesen is beszerezhető az adócsomag

Vágólapra másolva!
Azok, akik nem kapták meg automatikusan a bevalláshoz szükséges adócsomagjukat, letölthetik az APEH internetes honlapjáról. Az internettel nem rendelkezők pedig ingyenesen hozzájuthatnak az adóhivatal ügyfélszolgálatain.
Vágólapra másolva!

Egyre többen keresik meg az adóhivatalt, hogy hogyan szerezhetik be a bevallási kötelezettségük teljesítéséhez szükséges nyomtatványt - áll az APEH közleményében. Az adóhivatal januárban valamennyi adózónak, aki az elmúlt évben saját maga nyújtott be a személyi jövedelemadó bevallást már postázta a kötelezettség teljesítéséhez szükséges nyomtatványokat. Azok az adózók, akik mégsem kapták meg adócsomagjukat két módon szerezhetik be a szükséges nyomtatványt.

A kötelezettség teljesítéséhez szükséges programok az APEH internetes honlapjáról (www.apeh.hu) ingyenesen letölthetők, melyek lehetőséget adnak arra, hogy a letöltött nyomtatványt a kitöltés után kinyomtatva beküldjék az adóhivatalba. A kitöltéshez először az ÁNYK-AbevJava keretprogram letöltése szükséges, ezt követően pedig a 0953-as bevallás kitöltő programja. Amennyiben elektronikus aláírásra regisztráltatták magukat az okmányirodában, adóhivatalban vagy elektronikus bevallás benyújtására jogosult személynek meghatalmazást adtak elektronikus úton is továbbíthatják a bevallást.

Akik internetes hozzáféréssel nem rendelkeznek vagy nem kaptak a tömeges postázás során egység csomagot azok az adóhivatal ügyfélszolgálatain térítésmentesen kérhetik a kötelezettség teljesítéséhez szükséges 0953-as nyomtatványt.

A bevallások benyújtásával kapcsolatos további kérdésekre a 06-40-42-42-42-es telefonszámon az adóhivatal munkatársai adnak tájékoztatást az adózók részére, illetve az APEH regionális igazgatóságainak központi ügyfélszolgálatain található internetes gépen elkészíthetik és ki is nyomtathatják bevallásukat.

A személyi jövedelemadó bevallások benyújtási határideje (egyéni vállalkozók és ÁFA fizetésre kötelezett magánszemélyek kivételével) 2010. május 20.