A hitelpiacon terjeszkedne a Google

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hitelszogáltatás elindítását tervezi a Google - állítja a LendingTree nevű internetes cég, mely szintén azzal foglalkozik, hogy több forrásból hiteleket kínál lehetséges ügyfeleknek.

A Mortech Inc. nevű, hitelkalkulátort fejlesztő cég ellen benyújtott bírósági periratában a LendingTree azt írta: tudomásukra jutott, hogy a Google is hasonló szolgáltatást indít még augusztus végén, vagy szeptember elején. A periratben fényképekkel is alátámasztja állítását, ezeken egy számítógép képernyője látható, amelyen a Google új szolgáltatásának próbaverziója fut. Ebben a felhasználóknak különféle hiteleket kínálnak és képernyőn a kölcsönző cégek elérhetőségeit is megadják - olvashatjuk a Yahoo írásában.

A Google közleményében azt állította, hogy pusztán egy újfajta reklámtípusról van szó, amely jelzáloghitellel foglalkozik, illetve több projekten is kísérleteznek egyszerre, de egyelőre nem terveznek semmilyen újabb konkrét terméket.

A Google már többször is eszközölt olyan fejlesztéseket, amelyek révén messze eltávolodott alapvető üzleti ágazatától: a keresőjében található reklámok értékesítésétől. A múlt hónapban például a Google Maps oldalukba ingatlankereső funkciót is beépített, de emellett olyan szoftvereket is fejlesztett, mint az Android nevű mobileszközökhöz készített operációs rendszer, a Google Voice, amely mobil, vagy vonalas szolgáltatáshoz nem kötődő telefonszámot kínál a felhasználóknak, illetve a PowerMeter, melynek segítségével a lakástulajdonosok energiafelhasználásukat ellenőrizhetik.

Üzleti elemzők szerint ez az új termék komoly veszélyt jelent a LendingTree-nek és tulajdonképpen csak eltereli a Google figyelmét már meglévő szolgáltatásainak korrekt karbantartásától és fejlesztésétől.

A LedingTree azért perli Mortech Inc-et, mert állítólag egy közös szerződést írtak alá, amely tiltaná, hogy a hitelkalkulátor adatait és eredményeit a LendingTree-n kívül mások is használhassák, ám a Mortech ennek ellenére kiszolgáltatott adatokat a Google-nek jelzáloghitelekről illetve magáról a LendingTree-ről. Az első tárgyalást szeptember másodikán tartják meg.