Idei csúcsára ért a New York-i tőzsde

Vágólapra másolva!
A lakóingatlan-árak és az amerikai fogyasztói bizalmi index alakulásáról közzétett adatok, valamint Ben Bernanke Fed-elnök újrajelölésének híre nyomán emelkedtek kedden a Wall Street vezető indexei.
Vágólapra másolva!

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,32 százalék (30,01 pont) növekedéssel 9539,29 ponton zárt kedden a New York-i értéktőzsdén. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,31 százalékkal (6,25 ponttal) 2024,23 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutató 0,24 százalékkal (2,43 ponttal) 1028,00 pontra erősödött.

A nagy amerikai építőipari cégek - mint például a Pulte Homes Inc. - részvényei drágultak kedden, az olajár hirtelen esése viszont lejjebb szorította az energiapiari papírok árfolyamát.

A Bloomberg kiemelte, hogy a Dow Jones és az S&P mutató egyaránt idei legmagasabb értékét érte el, előbbi pedig zsinórban hatodik napja zárt pozitívan. "Természetesen még erősen kérdéses, hogy a gazdaság talpraállása vajon mennyire megalapozott, de a részvénypiacok már csak ilyenek: gyakran a fundamentumok javulása előtt reagálnak" - mondta a hírügynökség által megszólaltatott egyik New York-i pénzügyi tanácsadó cég vezetője.