Egy év múlva elkerülhető Kisújszállás

Vágólapra másolva!
Jövő nyár végére elkerüli a 4-es számú főút Kisújszállást; a beruházás az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közlekedési Operatív Programjában elnyert támogatással valósul meg - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.
Vágólapra másolva!

Fazakas Orsolya tájékoztatása szerint az elkerülő szakasz megépítésével jelentősen csökken a főút jelenleg városközponton keresztül áthaladó forgalma, és ezzel kisebb lesz majd a település környezeti terhelése.

Az útépítési munkára hatan pályáztak, közülük a legkedvezőbb ajánlatot a PT Kisújszállás Konzorcium tette, 6,3 milliárd forintért készíti el a 11,3 kilométer hosszú, kétszer egysávos útszakaszt. A konzorcium vezető tagja a Porr Építési Kft., tagja a Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft.

Tatár Zoltán, a város alpolgármestere elmondta: 1996 óta várnak a 4-es főút elkerülő szakaszának megépítésére, miután Kisújszálláson naponta átlagosan 15 ezer gépjármű halad keresztül. A három felüljáróval és egy aluljáróval kiegészített elkerülő a Kisújszállás és Kenderes közötti belvízelvezető csatornánál "hagyja el" a 4-es főutat, és régi téglagyár után csatlakozik vissza.

A 2010 augusztusában átadandó út a leendő M4-es nyomvonalán épül meg, és ha a forgalmai adatok indokolják, kétszer kétsávosra lehet majd szélesíteni.