Eladná reklámcégét a Microsoft

Vágólapra másolva!
Szívesen túladna a Microsoft az internetes hirdetéssel foglalkozó vállalatán, a Razorfishen és a Morgan Stanleyt bízta meg, hogy keressen vásárlót a cégnek. A Financial Times értesülései alapján a francia Publicis lehet a lehetséges vásárló, mivel bővíteni szeretné hirdetési szolgáltatásait.
Vágólapra másolva!

A Microsoft 2007-ben szerezte meg egy másik cégtől az akkor még más néven létező Razorfisht egy 6 milliárd dollár értékű egyesülés ügylet keretében. Elemzők a Razorfish mostani értékét 600-700 millió dollár köré teszik, a gazdasági válság itt is jóval lejjebb nyomta az árakat.

A Razorfish az egyik legnagyobb internetes hirdetési cég, 2 000 embert foglalkoztat és olyan vállalatoknak dolgozik, mint a Nike és az Audi. Augusztusban kedvezőbb adózási feltételek lesznek érvényesek, így a Microsoftnak jó lehetősége lesz az értékesítésre.

Ez könnyen igaz lehet a reklámszakmában működő Publicisra is, mivel a cég most szerzett friss tőkét, amit befektetésre szeretne fordítani. A híresztelések ellenére eddig sem a Microsoft, sem a Publicis nem erősített meg semmit.