Vágólapra másolva!
A tavaly harminctagúra bővült McCafé-lánc 24,5 százalékos forgalomnövekedéssel zárta az évet és ezzel megtartotta vezető helyét az egyelőre széttagolt magyar kávézópiacon. A kávézólánc tavalyi forgalma elérte a 780 millió forintot.
Vágólapra másolva!

A magyarok növekvő kávéházi látogatásait igyekeznek megfogni az újonnan megjelent "coffee to go" szolgáltatók, mint a nemrég nyitott Costa is, ám a McDonald's-hoz tartozó kávézók jellemzően nem a "fogd és vidd" kávépiacra építenek, a cég stratégiája a kávéházi élményen alapul. Azaz a forgalom nagyobbik része a hagyományos kávéházi szolgáltatásokból származik.

Tavaly a cég 2,6 millió vendéget szolgált ki, 21 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A válság sem fogta meg a forgalomnövekedést, idén az első öt hónapban 11 százalékkal nőtt a cég forgalma. Az új üzletek nyitásával együtt a teljes kávézólánc forgalma 32 százalékkal erősödött - írta meg a Napi Gazdaság.

A hazai töretlen kávézási kedvről tanúskodik, hogy 2008-ban 14 tonna, azaz egymilliónál is több csésze kávét fogyasztottak a McCafé vendégei. Idén már az első öt hónapban a tavalyi hat hónap mennyisége, 7,7 tonna fogyott. Vagyis ezen a piacon maradéktalanul érvényesül, hogy a fogyasztók a válságos időkben az elérhető kényelmi termékekkel kényeztetik magukat.

A McDonald's jelenleg - egy egység kivételével - shop-in-shop rendszerben bővíti a McCafé-láncot, azaz a gyorskiszolgáló éttermek részeként üzemelteti a kávézókat. A nagy nemzetközi kávézóláncok közül egyedül a McCafé terjeszkedik a fővároson kívül is intenzíven. Jelenleg 16 vidéki McDonald'sban üzemel kávézó.