Átszervezik az E.ON egyik magyar gázcégét

Vágólapra másolva!
Július elsejétől Jászberényi Zoltán igazgatósági tagként irányítja a földgáztárolással foglalkozó E.ON Földgáz Storage Zrt tevékenységét, a vezérigazgatói posztot nem töltik be - közölte az E.ON Hungária.
Vágólapra másolva!

Az igazgatóság eddigi elnökét, Matthias Keuchelt Stephan Parthier váltja fel, aki eddig az igazgatóság értékesítésért és tárolói operatív működésért felelős tagja volt.

Claus Obholzer, a szabályozási kérdésekért és beszerzésért felelős igazgatósági tag a továbbiakban az értékesítésért is felel majd. Az igazgatóságból kikerül a pénzügyi felelősség, amelyet az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságában Peter Mohnen, a földgáztároló társaság pénzügyekért felelős igazgatósági tagja visz tovább. Az E.ON Földgáz Storage Zrt.-ben Fritsch László pénzügyi igazgató lesz a pénzügyek legfőbb felelőse.

Matthias Keuchel megtartja elnöki pozícióját az E.ON másik cégében, a földgáz-nagykereskedelemmel foglalkozó E.ON Földgáz Trade Zrt. igazgatóságában, és tagja marad az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának is.

Peter Mohnen, aki az E.ON Földgáz Storage Zrt. pénzügyekért felelős igazgatósági tagja volt február óta, az E.ON Hungária Zrt. pénzügyi kérdésekért felelős igazgatósági tagja, és tagja az E.ON Földgáz Trade Zrt. Igazgatóságának is.

A német E.ON magyarországi leányvállalata, az E.ON Hungária Zrt. 2009. február 1-jétől igazgatósági tanács által irányított platform szervezetként működik valamennyi magyarországi E.ON vállalat - beleértve az E.ON Földgáz Trade Zrt. és E.ON Földgáz Storage Zrt. - képviseleteként.

A cég indoklása szerint a platform szervezet és az új menedzsmentstruktúra a csoport egységes képviseletét biztosítja a döntéshozóknál, növeli a vállalat működési hatékonyságát és értéknövelő üzleti lehetőségeket teremt a vállalatcsoport tagjai számára.