Eladta az Externetet az econet.hu

Vágólapra másolva!
Hatályba lépett az econet.hu Externet-részesedésének eladásáról szóló szerződés. A vevő minimum 520 millió forintot fizet a távközlési szolgáltatóért.
Vágólapra másolva!

Az econet.hu eladta a közvetett tulajdonában álló internetszolgáltató, az Externet Nyrt. 76,83 százalékos üzletrészét. A vételár alapösszege 520 millió forint, amelyet 45 napon belül teljes egészében rendeznek - közölte az econet.hu a tőzsde honlapján.

A részvényátruházási szerződés értelmében az econet.hu cégcsoport mentesül mintegy 600 millió forint bankhiteltől, mintegy 100 millió forint egyéb hiteltől, valamint az Externet Nyrt. működésével kapcsolatban vállalt háttérgaranciáktól.

A meg nem nevezett vevő az alapösszegen felül további, kiegészítő vételár fizetésére köteles a 2009. évi mérleg elfogadása után, ha 2009-ben az Externet bizonyos gazdálkodási mutatói adott feltételeknek megfelelnek. A kiegészítő vételár az Externet 2009. évi, nemzetközi számvitel (IFRS) szerint konszolidált EBITDA (kamat- és adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti) eredményének az 50 százaléka lehet.

Az internetes és távközlési szolgáltatásokat végző Externet Nyrt. 2008-ban 3,165 milliárd forint bevételt és 92,286 millió forint adózott eredményt ért el. A cég jegyzett tőkéje 316 millió forint volt december végén, szemben az egy évvel korábbi 275 millió forinttal. A saját tőke 431 millió forintról 932 millió forintra változott.