Előre fizetett a gázért a HospInvest

Vágólapra másolva!
Kifizette áprilisi gázfogyasztását a HospInvest Zrt. az egri gázszolgáltatónak, és folyamatosan tárgyal a szolgáltatás fenntartásáról - közölte a társaság elnöke az MTI-vel hétfőn. A Tigáz szóvivője közölte: megállapodásuk szerint a HospInvestnek keddig kell a fennmaradó tartozása egy részét megfizetnie ahhoz, hogy ne kapcsolják ki az gázt.
Vágólapra másolva!

Sajtóhírek szerint a HospInvest tartozása az egri Markoth Ferenc Kórházat, az ugyancsak egri Reuma Kórházat és a Hatvani Kórházat érinti, ezekben elzárhatják a gáz, ha nem fizeti ki a cég a tartozását.

Kollányi Gábor, a HospInvest elnökének közleménye szerint a gázszolgáltató a HospInvesttől az április havi tervezett gázfogyasztás árát előre kérte, ezt a 13 millió forintos összeget a HospInvest a szolgáltató számára kifizette.

A HospInvest Zrt. bízik abban, hogy ennek is köszönhetően a kórházcsalád egyik intézményében sincs akadálya a folyamatos gázszolgáltatásnak. A kórházcsalád intézményeinek működése folyamatos, a műtétek és beavatkozások a megszokott ütemben folynak, minden ezzel ellentétes híresztelés valótlan - hangsúlyozta Kollányi Gábor.

Győrösi Pál, a Tigáz szóvivője az MTI-nek elmondta, az ügy előzménye az, hogy 2009-ben a HospInvest még nem fizetett gázszámlát, ezért tárgyalni kezdtek, amelynek az volt az alapfeltétele, hogy az áprilisi számlát befizetik.

Megerősítette, hogy a HospInvest az áprilisi számlát kifizette, azonban közölte azt is, hogy megállapodásuk szerint keddig kell kifizetniük fennmaradó tartozásuk egy részét.

Hangsúlyozta: a teljes 2009-es tartozást nem kell egyben megfizetni, azonban a fizetési hajlandóságnak mutatkoznia kell. Hozzátette: ha ezt látják kedden, akkor a Tigáz nem fogja kikapcsolni az áramot. Kijelentette, bíznak abban, hogy ügyfelük kifizeti a fennálló tartozás első részét.