Jót tett a BKV-nak a pluszpénz

Vágólapra másolva!
2007. évi 16,8 milliárd forinttal szemben tavaly 5,7 milliárd forintra csökkent a BKV vesztesége a kormányzattól év végén kapott 10 milliárd forintos kiegészítő támogatás eredményeként - ismertette Nyáry Krisztián kommunikációs igazgató a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén elhangzott vállalati beszámoló megállapítását az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A kormány plusztámogatása jelentősen javította a cég pénzügyi helyzetét. A hitelállomány a tervezetthez képest csökkent, s így az adósságállomány is alacsonyabb lett - mondta a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

A kormány kiegészítő támogatását a BKV a bevételekkel nem fedezett, indokolt kiadásaira fordíthatja. Ehhez az uniós szabályoknak megfelelően, részletes megállapodásra van szükség az állam és a BKV Zrt. között. A kabinet egyetértett annak a megállapodásnak a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztésével, amely a támogatás felhasználását és utólagos elszámolását tartalmazza - mondta.

Székely Gábor (SZDSZ), a BKV felügyelőbizottságának elnöke megerősítette az MTI azon információját, miszerint idén a HÉV-ágazat eladása nélkül az üzleti terv tervezete mintegy 22 milliárd forintos veszteséget és csaknem 90 milliárd forintos adósságállományt tartalmaz.