Hétezer új munkahelyet teremt az Intel

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb számítógépes chipgyártója, az Intel 7 milliárd dollárt költ beruházásokra a következő két év során, hogy továbbra is megőrizze technológiai versenyelőnyét - írja a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

Új technológiai beruházásba kezd az amerikai Intel. A terv szerint a 32 nanométeres chipek gyártását növelik Oregonban, Arizonában és Új-Mexikóban.

Az Intel már így is az iparág legnagyobb költekezőjének számít, most pedig még nagyobb összeg befektetésével szeretne a gazdasági válságtól szorongatott vetélytársaival szemben versenyelőnyre szert tenni, hiszen azok jelenleg nem engedhetnek meg maguknak ekkora összegű technológiai beruházást.

A cégnél azt is bejelentették, hogy a tervezett beruházás várhatóan 7000 munkahelyet teremt, aminek - látva a rekordmagasságba szökő 7,6 százalékos amerikai munkanélküliséget - a vetélytársak kivételével mindenki örül.

A terv a társaság költségvetését nem módosítja jelentősen, az Intelnél alig valamivel kevesebbet, mint a tavalyi 5,2 milliárd dollárt szánnak új tárgyi eszközök beszerzésére - írja a Bloomberg.