Nagyobb lehet a vártnál a Lufthansa profitja

Vágólapra másolva!
A globális válság ellenére jól teljesített a tavalyi negyedik negyedben a német Lufthansa, és ezzel saját előrejelzéseit is jóval túlszárnyalta a tavalyi év egészében, főként a kerozin árának csökkenése következtében. Jelenleg 1,3 milliárd euró körül kalkulálja tavalyi üzemi eredményét, a korábbi előrejelzésében szereplő 1,1 milliárd euró helyett.
Vágólapra másolva!

A Lufthansa majd március közepén adja ki teljes eredménybeszámolóját tavalyról. A társaság keddi bejelentés ugyanakkor megállapítja, hogy az általános légiközlekedési környezet szerényen fejlődik, és az üzletmenetet a szokásosnál nagyobb kockázatok terhelik.

A Lufthansa nem módosítja, nem halasztja későbbre fejlesztési terveit a globális pénzügyi válság hatására - közölte még tavaly októberben a cég pénzügyi vezetője. A légitársaság fordítani a következő három évben változatlanul 2,5 milliárd eurót szándékozik évente beruházásokra. A Lufthansa régi gépei helyett újakat szeretne vásárolni. Korábban a cég az új beszerzéseket légiflottája bővítésére szánta.

2009-ben 53 repülőgéppel bővül majd a Lufthansa flottája, ugyanakkor a társaság "szigorú költséggazdálkodással" lép fel a válság hatásai ellen, évente 200 millió euróval akarja csökkenteni a költségeket.